Britta, din första anställda som är superlojal ringer dig, du är mitt upp i en stor deal i Indien men du svarar. Britta är trogen, och du gillar henne. Britta är ledsen och säger att det är inte som det var, folk är lata och missnöjda. Dessutom har det varit lite oegentligheter också, något som hanterats av platscheferna men aldrig rapporterats. Du blir rosenrasande och åker hem, sammanbiten och beslutsam. Du kallar till stormöte, nu skall du lösa situationen. Du ber Britta köpa såna där goda räkmackor ni alltid tidigare hade. Till din förvåning så kommer även den lokala pressen, det kommer inte in på mötet men står utanför och väntar. Efter ett svettigt möte men mycket kritik om din frånvaro och om otydliga mål möts du av den lokala pressen, Kenneth på lokala blaskan kommer rusande mot dig när du kommer ut. Han säger, är det sant att en av de som köpt in sig i bolaget drivit obskyra klubbar i Köpenhamn? Du får fulltsändigt frispel /&&#%?&%%%!W#### Du behöver pengar till att lyfta bolaget till nya nivåer, och vem bryr sig om börsbolags aktieägare?

 

Läs mer nästa vecka i del 6 av sommarkrönikan att tillsätta en VD i ett entreprenörsföretag

PS. Alla namn och all fakta är påhittade men bygger på verkliga upplevelser DS.

Share: