Hanna Dunér bloggar om reklam och media på SvD, i ett inlägg http://blogg.svd.se/reklammedier?ID=14746 skriver hon att gratistidningarna nu lägger ned en efter en och att folk tröttnat på slit och släng. Jag undrar var Hanna varit se sista fem åren, hela kartan är omritad.

Idag är bloggare ofta bättre utbildade och med bättre kontakter än journalister, bloggare har också en agenda som de i större utsträckning deklarerar än vad journalister gör – allt detta är faktorer som ökar kvaliteten på innehållet. Gratistidningar var starten på ett folkligt (om än kommersiellt) engagemang för att sprida/nyttja/konsumera ordet till än fler, driva mer opinion och flytta in i människors vardag. Inte ett elitistiskt tilltal utan något för alla. Gratistidningar var och är ett fenomen, inte som produkt utan som företeelse. Denna företeelse har flyttat ännu närmare människor genom Internet och bloggandet. Att skriva att tidningar måste kosta pengar och blogga för SvD samtidigt är på gränsen till häpnadsväckande, sorry Hanna men du bör ta en funderare till.

Share: