Skypade häromdagen med grundaren till http://www.bootstraplabs.com/ som heter Nicolai Wadstrom. Han har startat upp en accelerator i Sillicon Valley dit han hjälper Svenska företag i IT branschen. Han har byggt upp ett fantastiskt nätverk med personer som aktivt kan hjälpa till och stödja med en USA etablering. Att kombinera outsouring och USA-etablering är ett led i att ta vara på globaliseringens möjligheter, inte bara för äventyrare utan för vanliga entreprenörer som inte nedslås av att det är och har varit tuffa tider.

Ett konkret exempel kan vara vad man kallar för Independent Software Ventors som kan effektivisera sin produktion, att ta tekniksteg samt att etablera sig på nya marknader och verka i sann entreprenöriell och global anda istället för att fortsätta i samma hjulspår som kommer leda till långsam sotdöd.

Share: