Svininfluensan verkar vara värre än vad många av oss befarat, vaccinen är försenade och alla vill inte heller vaccinera sig. Landstingen inleder krisberedskap och folk i hälso och sjukvården får inte beviljade semestrar av rädsla för påfrestningarna som kan komma.

Förutom allt lidande så kommer svininfluensan att slå på återhämtningen i ekonomin, något som det verkar vara tyst om. Det är bättre att debattera det då det mycket väl kan komma att inträffa, annars kommer svininfluensan ha dubbet negativ effekt på oss både nationellt och globalt. Med mindre ekonomi kommer vi minska bidragen och den fattiga världen som då kommer få lida dubbelt, pandemi och minskade bidrag.

Den syniska skulle säga blanka i mitten av oktober, den konstruktive säger räkna in och förbered för problemen både medicinskt och finansiellt.

Share: