I somras passerade Apple 1,5 miljarder downloads på App store (affären där du som ägare an en iPhone kan köpa program). I snitt laddas en App ned 23.000 gångar på ett år. Om du kan sälja din app för säg 25 krblir det i snitt en halv miljon kronor! Och då är du bara i genomsnittet av alla 100.000 som laddat upp en App! Intervallet kan nog snarare sträcka sig från 100.000 till 10 Miljoner SEK per år.

Att designa en App är inte jättesvårt om man är lite kreativ, men problemet är att få den producerad o0ch godkänd. I Sverige finns endast ett fåtal personer som kan göra det och ofta landar prislappen på 500.000 SEK vilket gör att i snitt kommer du tjäna 0 kr.

I Indien finns företag som är specialister på detta och som kan producera för från 100.000 kr beroende på om du kan ta fram skisser och bra spec. Då är uppsidan 400.000 kr i genomsnitt!

Jag har själv blivit så intresserad så jag gett mig in i detta fält, kommer återkomma till det om några veckor på bloggen… Kan inget säga just nu. Men vill du få tipps undertiden kan du mala mig på magnus at penker.se

Förresten, visste du att enligt en undersökning har 43% av alla högre chefer i Europa har en iPhone… Shift Happens!

Share: