I hyfsat färsk rapport från OECD finns en spännande kartbild över var innovationer sker i Norden. I en annan precis publicerad rapport från OECD pekas innovationskraften ut som den indikator man skall följa för att förstå vad som kommer ske i framtiden och med vår välfärd. De 20 bästa regionerna i världen på innovationer ligger i Japan, Tyskland, UK, Israel, USA, Sydkorea, Holland och Frankrike. Stockholm som står för 30% av Sveriges innovationer ligger på 46:e plats bland de ledande regionerna.  Kartan nedan visar fördelningen mellan Sverige, Norge och Finland. Jag tycker det finns anledning att fundera på bilden, om vi skall hävda oss internationellt som nation får vi sätta lite fart på hela Sverige.
 
En ljusning i rapporten är dock att vi ökar vårt internationella samarbete med 5% vilket statistiskt sett leder till fler innovationer över tid enligt OECD rapporten OECD Science, Technology and Industry Scoreboard (Jan, 2010).

innovationer

Share: