På plaket i trollhättan står det Victory for Victor, undrar hur godtrogen man får bli. Framför allt undrar jag hur godtrogna fackföreningsrörelsen kan bli? Affären är mycket riskfylld och förhindrar framtida strukturella och kontrollerade grepp. Om det går åt pipan är det game over,  alla tänkbara MBOs och alla strulturellt smarta grepp för att bygga vidare är gravt försvårade.  

Nätet kryllar av konspirationsteorier. De flesta helt fantastiska historier och en del av dem rätt roande. För att skoja till det skall jag lansera en finansiellt sett möjlig konspirationsteori (inte trolig, men väl fullt möjlig). Herr Muller har 7,79 % och enligt hollenska börsregler få man inte ha mer än 30% vilket de ryska oligarkerna har (strax under). Herr Muller måste då sälja av närmare 8% innan köpet (som är framtvingat för att få låna) och har precis hausat upp kursen med över 100% från 1,6 euro till 3,85 euro. Han kan alltså utan att anklagas för insider eller anses smita från sitt ansvar lungt och inom kort sälja alla sina aktier med 100% uppgång vilket borde ge en ganska rejäl summa (ca 223 MSEK enligt mina beräkningar, dagens market cap är på 56,83 M Euro). Lånet som behövs för att köpa ut oligarkerna kan göras på en revers med hög ränta och de kan alla dela på pengarna.

Share: