Fullt drag på mobilmässn i Barcelona, alla hyllar Google. Med sin mobilplattform har de tagit steget in i telecom världen. Men vad är nästa steg för Google, telefonerna lär bara vara ett sätt att säkra infrastruturen och integrera framåt för att vara närmare sina kunder. Eric Scmidt hyllade Amazon och Spotify i sitt tal igår på mobilmässan just därför tjänsterna är det viktiga, inte plattformen eller infrastrukturen (när den väl finns förståss).

Jag tror att ett CRM-verktyg för Google Apps är nästa killer app. Ingen CRM leverantör har fullt ut lyckats integrera sig mot Exchange – inte ens Micsrosofts egna CRM system! Helt webbaserat, gratis till viss nivå och sömlöst i Google apps inklusiva mail, doukment, kontakter, kalender och site-strukturen toppat med Waves. Det kommer sänka världens CRM leverantörer och bli steget in för Google i affärssystemsvärlden med molnifierade virtuella lösningar som är sömlösa och besvärsfria. Det är nästa shift happens.

Share: